TRÄNINGS- OCH BETEENDEPAKET

Vi har utvecklat vårt samarbete med Beteendeutredarna under de senaste åren. Nu kan vi även presentera riktad träning till dig som hundägare i form av tränings-och beteendepaket. Du som hundägare köper ett paket med 90 minuter träning alternativt ett beteendepaket på 2 timmar. Det ingår dokumentation i alla paket.

Dokumentationen består i nedskrivna övningar samt teori kopplat till det tema du har bokat. Det här är även ett utmärkt sätt att höja din hunds kvalitet på hunddagis. Alla vi som jobbar med din hund lär på det här sättet känna din hund bättre och kan på så vis enklare utveckla nya lösningar under våra månadsmöten. 

Anna & Marja

I huvudsak arbetar vi med att träffa hundägare som av olika anledningar behöver hjälp med sin hund. Kanske har hundägarna försökt träna själva utan framgång, hunden kan ha rädslor av olika slag eller så har helt enkelt fel beteende råkat bli förstärkt. När vi tränar handlar det sällan om huruvida en teknik är rätt/fel eller inte fungerar, utan om hundens personlighet och förutsättningar. Hundens ras, referensram och bagage är faktorer som spelar större roll än många tror. 

Vi tycker att det är viktigt att träna för verkligheten! Ifall vi tränar för en exemplarisk värld kommer vi aldrig att nå våra mål. Vi brukar säga “Vad blir hunden bättre på?”. Det handlar om att ersätta gamla beteenden med nya och låta hunden vara med och påverka.

Om du är intresserad av att läsa mer om oss, vår bakgrund och våra erfarenheter; klicka dig vidare till Beteendeutredarnas hemsida. Som kunder på Hund i Centrum har ni 15% rabatt på de priser som anges på hemsidan. 

SÅ GÅR DET TILL

Du mailar beteendeutredarna@gmail.com. Skriv Tränings-och beteendepaket HiC i ämnesraden. Vi kommer överens om dag och tid då vi ses på Hund i Centrum Tagene såvida vi inte kommer överens om någonting annat. Vi sänder en faktura som ska vara betald innan vi ses.

I priset för paketen ingår dokumentation, övningar samt träning på Hund i Centrum Tagene. I priset är rabatten avdragen.

Milersättning från hemmet/ev. kostnad för parkering tillkommer i de fallen vi ses på annan plats än Tagene.

AKTIVERING-OCH INSPIRATIONSPAKET

90 minuter träning + dokumentation.
Bort med idétorka! In med inspirerande idéer till aktiviteter tillsammans med din hund.

Du berättar om din hund och vad ni tycker är roligt att göra. Vi utvecklar ett upplägg som passar er och era mål. Detta oavsett om det handlar om att minska hundens stress eller ha fler alternativ till aktiviteter på promenaderna.

Nedan ser du förslag på tema som ett träningspaket kan innehålla.

Berikningspaket

Jobba på olika sätt för att låta din hund få utlopp för sitt ursprungliga beteende. Det kan handla om att möblera om hemma eller variera hur du ger hunden sin mat.

Upplevelsebana/ Kreativ kroppskontroll

Stärk ert samarbete och hundens självförtroende genom att jobba med rörelser och kluriga fysiska utmaningar. De flesta tycker att det här är jätteroligt. Kombinationen av tungan rätt i mun och kroppskontroll ger riktigt trötta hundar.

Barmarksdrag Tillgänglig från och med 7 juni 2021

Låt hunden dra! Gå, springa, cykla eller sparkcykla med hunden i midjebälte. Fantastisk aktivering och arbete för alla hundar med spring i benen.

Personspår Tillgänglig från och med 7 juni 2021

Alla hundar gillar att använda sin nos. Personspår behöver inte bara ske i skogen. Det är ett väldigt enkelt sätt att göra din hund trött och nöjd – oavsett var du är.

Uppletande av föremål Tillgänglig från och med 7 juni 2021

Springa, nosa och tänka: vid uppletande av föremål för din hund allt i ett! Ni stärker samarbete samtidigt som ni gör någonting roligt tillsammans i skog och mark.

TRÄNINGSPAKET

90 minuter träning + dokumentation.

Alla hundar har styrkor och svagheter. Vad tycker din hund är svårt? Vad behöver ni öva på? Vi hjälper er utifrån er nivå och anpassar efter hundens förutsättningar. Hör av er med vad du vill träna på! Nedan ser du förslag på tema som ett träningspaket kan innehålla.

  • Inkallning
  • Kreativa promenader
  • Belöningsutveckling – Bli en bättre tränare
  • Koppelträning
  • Kontakt/Fokus & koncentration

BETEENDEPAKET

2 h träning + dokumentation.

Har din hund ändrat sitt beteende som påverkar er vardag? Känns det tungt att ha hund på grund av en utmaning ni sliter med? Vi har stor erfarenhet av olika hundar och beteendeproblem. Det är bättre att söka hjälp för tidigt än för sent. Observera att det här paketet gäller specifikt enstaka beteendeproblem. Exempelvis hundmöte, hantering, miljörädsla, resursförsvar, rädsla för människor, besök i hemmet, ångest i bil.

Önskar du besök i hemmiljö samt mer dokumentation i form av skriftlig utredning? Klicka här.

Kontaktuppgifter

Hildebrandsdagiset: 0723-10 74 58
Tagenedagiset: 0723-24 74 58

info@hundicentrum.se

Våra öppettider

Vardagar 05:30-19:00