Göteborgshundsim


Göteborgshundsim 

På dagis Åskvädersgatan erbjuds Hundsim på Göteborgshundsim 
1000kr /mån för en gång i veckan för hundsim
500 kr/mån för hundsim varannan vecka. Om du och din hund inte simmat tidigare i pool behöver ni få hjälp av våra hundfysioterapeuter med insimning innan ni kör igång – kontakta oss för mer info!

Göteborgs Hundsim Sport och Rehab erbjuder ett komplett friskvårds- & rehabcenter i lokalerna bredvid vårt hunddagis på Åskvädersgatan 1. 

Hos oss träffar du välutbildade hundfysioterapeuter i välkomnande och fina lokaler.


En medveten friskvård kan hjälpa din hund att förbli frisk och skadefri länge och är därmed viktig för alla hundar, oavsett användningsområde, ras och ålder. 
Trots att hundens kropp är byggd för arbete kan en oförberedd sådan ta skada av rörelser som vissa hundar utsätts för inom olika tävlingsgrenar. Samma sak gäller för de sällskapshundar som varken har fysiken eller hälsan för plötsliga och intensiva lek eller träningspass eller aldrig utsätts för någon, eller fel sorts träning.
Det är lättare att förebygga skador och ohälsa än att reparera sådana när de redan uppkommit. Därför vill vi erbjuda alla hundar möjligheten till förebyggande friskvårdskontroller och träning hos oss. Vi erbjuder flera tränings-och behandlingsalternativ i syfte att underhålla eller förbättra din hunds livskvalitet och kapacitet. 

Friskvårdskontroll
Förebyggande genomgång av din hunds fysiska status såsom leder, muskler och rörelseanalys. 
Läs mer om friskvårdskontroll här!

Simträning
Rolig och effektiv träningsform som skonsamt bygger upp hundens styrka, kondition, balans, och rörlighet. Du kan välja att simma din hund på egen hand eller tillsammans med fysioterapeut.
Läs mer om friskvårdssim här!

Water Treadmill
Löpband i vatten ger en skonsam träning., både  hastighet och motstånd anpassas för att få en så lämplig träning som möjligt. Passar både hundar som ska tränas i rehabiliterande syfte och de som vill träna kondition och styrka.
Läs mer om water treadmill här!

Balans & stabilitetsträning 
Vi erbjuder balans- och stabilitetsträning både i friskvårdssyfte och som rehabilitering. Här arbetar vi framförallt med balansbollar, balansplattor och mattor för ökad styrka, smidighet och kroppskontroll.
Läs mer om balans & stabilitetsträning här! 

Laserbehandling
Laser innebär att man tillför olika frekvenser av ljus ner i kroppens vävnader. Det är en väldokumenterad metod som är risk- och smärtfri.
Laser används vid många olika tillstånd, exempelvis smärta, inflammationer, sårskador, led- sen och muskelskador.
Läs mer om laserbehandling här!

Vibrationsträning
Effektiv och välbeprövad behandlings- och träningsmetod  med effekter som ökad muskelstyrka, balans & koordination, viktminskning, blodcirkulation & avslappning.
Läs mer om vibrationsträning här!  

Massage och stretching
Välbeprövad behandlingsmetod som bidrar till minska muskelspänning, ökad blodcirkulation, avlappning och smärtlindring. Tillsammans med stretching förbättrar den elasticiteten och rörelseomfånget i muskler & sener och gör att de kan arbeta mer korrekt. Läs mer om friskvårdsmassage & stretching här! 

Träningsupplägg
Ett rätt uppbyggt träningsupplägg minskar risken för skador och ökar möjligheten att lyckas i träning/tävling/vardag. 

Rehabtjänster
Rehabilitering syftar till att förbereda och hjälpa din hund att återgå till normal funktion eller skapa förutsättningar för en smärtfritt och fungerande liv efter skada, operation eller sjukdom.  
All rehabilitering sker på inrådan/remiss  från ansvarig veterinär. Utefter era förutsättningar sätter vi tillsammans i hop en lämplig rehabplan. Beroende på problem och individ kan en eller flera behandlings- & träningsmetoder ingå .

Läs mer om Rehabsimträning här! 
Läs mer om Vibrationsbehandling här!
Läs mer om Massage & stretching här! 
Läs mer om Balans & stabilitetsträning här!   
Läs mer om Laserbehandling här!


Här hittar du våra priser!
 

loading...