Vi som jobbar här

Instruktör och hunddagisföreståndare

Ägare Hund i Centrum

Jeanette Trotta
Jag drivs av en stor passion att skapa förståelse för hundens beteenden och behov samt hjälpa hundägare och hund att få en god relation och ett gott liv tillsammans. Jag har arbetat med hund sedan 2004 i olika former; som manager på hunddagis i USA, i egen dog walkingrörelse i USA samt som hundinstruktör och problemhundskonsult i Sverige. 2006 utbildade jag mig till hundinstruktör och har allt sedan dess arbetat med hundträning parallellt med mitt jobb som gymnasielärare.  I dagsläget jobbar jag heltid med hund. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom området. Djiba (Ungersk Vizsla) och Xamsara (Vorsteh) är mina livskamrater och vi är intresserade av fågeljakt, lydnad, viltspår m m. Det viktigaste av allt är att ha roligt tillsammans!Bilden nedan är ifrån när huset var fullt av jakthundar. Nu bor Ridgebacken Estelle hos min bror och de andra hos vänner. <3


 

Hunddagispersonal
 

Dagis Tagenevägen


Namvan Löfvendahl, (chef)
Jag har i hela mitt liv älskat hundar och ska i framtiden vidarutbilda mig inom hund.
Jag har två franska bulldog tikar som heter Zelda och Leia som jag tränar vardagslydnad med, vi ska även börja gå kurser som tävlingslydnad och viltspår, det ser jag fram emot.
Jobbar 100%.


Hundutbildningar
*Träning för tävling-en fråga om attityd, Eva Bodfäldt 2012
*Näringslära, Mats Lindberg 2012
*Simfrökenutbildning, Malin Nilsson Leg sjukgymnast 2012
*Berikning, Jenny Marek 2012.
*Hunddagisutbildning, Hund i Centrum 2012

 

Åsa Åling

Jag heter Åsa och jobbar på Tagenedagiset. Jag har sen jag var liten velat jobba med djur och nu på senare år har jag kommit på att det är hundar som ligger mig närmst om hjärtat. I slutet av år 2015 började jag inom dagisverksamheten och kände att det var rätt för mig. Att få jobba med det jag älskar är helt underbart.
Jag är uppvuxen i Mariestad men bor sedan flera år utanför Göteborg. Jag bor med min sambo och våra två barn i en villa i ett litet område som heter Knipared. Vår familj består även av ett härligt gäng med hundar, katter, kanin, hamster och häst.
År 2008 skaffade jag min första hund och sedan dess har intresset bara ökat. Idag har jag två hundar. Leya född 2008. Hon är en pensionär som mest varit sällskapshund, hon är pigg för sin ålder och vi går gärna i skogen och strosar. Kellie född 2019. Hon är en ung hund som har liver framför sig, vi har under året tränat på det som en valp behöver. Hon är taggad på det mesta och tycker att agility är jätteskoj.  
Jag vill lära mig mycket mer och kommer att vidareutbilda mig inom hundvärlden.
Anställning: 100%

 

Mikaela 
Hej, mitt namn är Mikaela. Jag är socialpsykolog i botten, men hund är mitt stora intresse. Jag är uppvuxen i en jägarfamilj och vi har därför alltid haft jakthundar.
Tills nyligen hade jag en golden dam på nästan 14 år, men nu har vi bara kvar Flip, en kelpie hane på 11 år.

Ser man mig inte ute med hundarna så ser man mig ofta med kamera i handen, jag fotar för Hund i Centrum. Jag har läst hunddagisutbildningen. Jag har arbetat på Hund i centrum över 7 år nu.
Jag jobbar 50%.


Det är även jag som har hand om hemsidan, foto och uppdateringar. 

Hundutbildningar
Hunddagisutbildning, Hund i Centrum 2012
Berikning – Jenny Marek 2012
Massagekurs – Belinda Andersson, Hundpoolarn 2012
Näringslära – Mats Lindberg 2013
Belöningsutveckling- Anna Lindquist & Marja Seidemo, 2018


 

Dagis Hildebrandsgatan


Mimmi Bodén  (chef)
Ahoj!

Jag heter Mimmi Bodén och mig ser ni som mest på Hund I Centrum Hildebrand där jag jobbat sedan 2017. Idag är jag driftchef och ser till att allt flyter på under dagarna och att vi hela tiden utvecklas och förbättrar dagis för både ägare, hund och personal.

Hund I Centrum är för mig mer än bara mitt jobb, det har blivit min passion, mitt skötebarn och en stor del av mitt liv. Vilket är vanligt för mig när jag gillar något, då blir det att man går in med hjärta och själ för att driva jobbet framåt.

Min stora passion i livet har alltid varit djur av alla de slag, allt från reptiler till våra största däggdjur. Och det är på denna banan jag kom in på hund i centrum, även om det inte var det självklara valet.
Med en samhällsorienterad utbildning i ryggen så spenderade jag flera år utomlands där jag jobbade med allt ifrån tjeckisk tv, samordning vid filmning av naturdokumentärer, restaurangansvarig och sedan blev mitt sista stora äventyr min tid i Ecuador där jag jobbade med beslagtagning och rehabilitering av exotiska djur.
Under all denna tid var jag fosterhem åt olika hundar som skulle upp för adoption, i vilket land jag än var i försökte jag få in lite hund i mitt liv även om tiden ej var rätt att skaffa en själv.
Trots att alla dessa var fantastiska jobb,  var det något som fattades. Jag brinner för service och kundkontakt, men även att få jobba praktiskt med djuren. Och mitt i allt detta finner jag logistik, försäljning, det administrativa och management otroligt intressant.
Dock så får man ofta bara det ena eller det andra inom de yrken jag tidigare haft, där av har det ofta känts som att något saknas.

Så efter min hemkomst till Sverige tipsade min kära vän, och tidigare dagisfröken på Hund I Centrum sagda dagis om mig.
Och vips, två år senare är jag på en arbetsplats jag älskar och som har alla de delar jag finner givande i min vardag.

Under min tid här så var det en Golden Retriever dam som plötsligt behövde ett nytt hem, 7 år gammal och med det roligaste skallet jag hört flyttade fröken Stella hem till mig för alltid. Hon är min godismotiverade, pipleksakstokiga, kalvskuttande, pratsamma, gosigaste tant.

Min vison och mitt mål är att vi skall skapa en välkomnande och familjär miljö där vi kan ge hundarna de bästa tänkbara vardagar medan husse och matte jobbar.
Där vi under ett och samma tak kan hjälpa till med alla små aspekter i en hunds liv, allt ifrån kost till klor.
Men även skapa ett nav där hundägare kan mötas, finna nya kontakter och vänner.


Jobbar 100%.

 

Nathalie Janblad 

Hej hej! Nathalie heter jag och jobbar heltid på Hildebrand tillsammans med ett gäng fantastiska människor. Jag har jobbat på Hund i centrum sedan december 2017 och fått den stora möjligheten att hinna jobba på alla våra tre fina dagis. Hundintresset för mig kom redan innan jag kunde prata... Jag sprang som liten till grannarna och mina föräldrars bekanta för att fråga om jag fick låna deras hundar. Vi tog promenader eller körde agility i trädgården med hindren gjorda av spänner och en sopkvastar. Så när det var dags att välja inriktning på gymnasiet var valet inte så svårt... Jag gick naturbrukslinjen med inriktning hund, såklart. Direkt efter gymnasiet fick jag jobb på en tidigare praktikplats och jobbade på ett hunddagis redan då. Valde efter 2,5år drygt att gå vidare och prova andra arbeten.
Sagt och gjort men det tog inte många år innan jag var tillbaka i hundvärlden och denna gången på Hund i Centrum. Mitt arbete idag är något jag värderar högt. Jag får chansen att vara med och skapa en harmonisk, berikad och välanpassad miljö för era familjemedlemmar. Lära känna alla olika individer och anpassa mig efter dom är något som gör att jag aldrig slutar utvecklas. Att jag dessutom får träffa alla härliga ägare, om det så bara är 2min på morgonen eller ett snabbt avstämmande vid hämtning så, ger det mig så mycket. Allt detta och mycket annat får jag uppleva varje dag, vad mer kan jag begära?
Jag har två egna hundar som ni säkert hört några glädjerop ifrån på jobbet. Jackson, en schäfer på 4,5år och Viggo, en sheltie på 1,5år. Fritiden läggs med andra ord främst på det jag tycker om allra mest, nämligen träning med hundarna. Vi håller främst på med dragsporter.
Nu har jag Erica och Pixie kommit igång med agilty som vi märkte att våra hundar älskade. Nu är vi ett litet agility team på Hildebrand som kör någon/några gånger i veckan. :) 

Jag jobbar 100% så mig ser ni varje dag.  

 

Cecilia Mattsson
Jag heter Cissi och jobbar 85% på Hildebrand men gästspelar då och då på våra andra dagis

2012 kom en tokig blandrasmix vid namn Kompis in i mitt liv och satte hjulen i rullning och året därpå hittade jag Hund i Centrum. Jag skulle praktisera där i 3 månader men när man väl hittat något gott..
När jag och Kompis inte är på jobbet med våra goa kollegor är vi så ofta vi kan ute i skogen, ofta med fika och min dotter Tess.
Jag och Kompis har provat på lite av varje så som vardagslydnad,viltspår,inlinesåkning m.m men nu nöjer sig farbrorn med skogspring och simning på Göteborgs hundsim för att stärka sina dåliga höfter. Jag däremot saknar inlinesåkningen så jag åker gärna med dagishundarna

Jag går gärna på så många föreläsningar som
möjligt för att alltid lära mig mer och är speciellt intresserad av allt som har med beteenden och inlärning att göra.


Hundutbildningar
-Allmänlydnadsinstruktör, Kungliga hundar 
-Hunddagisutbildning, Hund i Centrum
-Näringslära – Mats Lindberg
-Sommarens faror – Mats Lindberg
-Problemhund och hundproblem- Anders Hallgren
-Allergi hos hund-hittepå eller ett faktiskt problem?- Robert cikota och Emma Lindblad på anicura
-Ögonproblem?- blå stjärnan
-Första hjälpen- Blå stjärnans djursjukhus
-Hundassamspel- Beteendeutredarna
-Hundspråk- Anna Lindquist
-Stress- Beteendeutredarna

Rasmus Ringström
Efter att ha praktiserat på Hund i centrum under min gymnasie utbildning med inriktning hund, så fick jag min anställning på Hildebrand. 
Jag har själv en hund och jag älskar mitt jobb. :)
Jag jobbar 100%


Utbildning:
August kobbs gymnasium, Inriktning hund

 

Pixie
Pixie heter jag och arbetar för närvarande 50% på dagiset på Hildebrandsgatan. Detta innebär då att jag träffar era hundar varje dag, men desto mer sällan ägarna! Jag inte bara rastar hundarna, utan ser till att jag kan göra varje dag rolig och berikad för hundarna genom att jobba tillsammans med varenda en. Jag gör mitt allra bästa för att se varje hunds unika behov och känslor för att kunna bemöta dem på allra bästa sätt och tillgodose deras önskemål.
Jag har jobbat till och från på hunddagis sedan 2007, och efter att två människobarn kommit till världen så är jag nu tillbaka efter några års paus för att mätta mitt eget behov av hundar.
Hundar har sedan jag var 11 år varit min stora passion med allt vad heter träning, tävling och övriga nörderier. Jag fick min första egna hund (utöver familjehundar) som 16-åring. En Groenendael-hane som var min bästa kompis i 10 år. Jag blev sedan "hundlös" i ca tre år innan min grekiska rymmare inträdde i min sfär. Chiri är en 1,5 år ung grekisk rescue som jag har som träningskompis, kollega och familjemedlem. Hon är glädjen och entusiasmen själv och en mycket tacksam hund att jobba med! Hundträning i alla dess former är något som ligger mig varmast om hjärtat. Allt från enkla kontaktövningar med valp till elitlydnad är något som fångar mitt intresse direkt. Detta försöker jag implementera på dagishundarna dagligen då jag anser att dagis ska vara en berikande miljö för våra hundar!
Jag är tacksam för att få jobba med dessa fantastiska individer varje dag tillsammans med mina underbara kollegor och tillsammans gör vi dagis till det absolut bästa möjliga!


Utbildning:
Gymnasium i Sthlm med inriktning hund

Jobbar 50%

​​​​​​​

Harald Sällström
Jag älskar djur och natur. Jag är långtids praktikant på Hildebrand sen några år tillbaka.
Jag är på plats 3 dagar i veckan.