Om oss

Hund i Centrums filosofi grundar sig på senare tids forskning inom etologin (läran om hunden), där hunden och människan bygger en relation grundad på förtroende snarare än dominans. Vi på ”Hund i Centrum” har stor respekt för hundens behov och dess integritet. På vårt hunddagis tar vi fasta på hundindividens behov och strävar efter att skapa en miljö som passar alla våra hundar. Hos oss arbetar ett gäng välutbildade människor(hunddagisföreståndare, instruktörer, problemhundskonsulter, hundfysioterapeuter) med mycket stor kompetens inom området hund. Utmärkande för vår träning är positiv förstärkning av önskade beteenden. Träningen anpassas efter hundägarens och hundens förutsättningar och individen står i fokus. Vårt mål är att hundägaren och hunden ska bli ett bra team som har roligt tillsammans och lever ett gott liv ihop.

”Hunddagis med stort engagemang”  
Vi på Hund i Centrum tror på en relation mellan hund och människa som bygger på förtroende och förståelse för hundens behov. Vi vill ge din hund en meningsfull och trygg tillvaro då du arbetar. Målet är att tillgodose din hunds behov av vila, fysisk och mental aktivitet samt närhet på ett balanserat sätt.
Hund i Centrums hunddagis har fokus på friskvård. Hos oss lämnar du din hund på ett aktivt dagis med härliga promenader, mental stimulans samt möjlighet till simning, massage, laserbehandling m m. Din hund vistas tillsammans med andra hundar i små grupper. I vår fina inomhushall samt i rastgården utomhus har hundarna möjlighet att  rusa runt och busa med varandra.
Genom att hunden vistas i en miljö där den får sällskap, motion samt aktivering då du är på jobbet, kan du slappna av och känna dig trygg och tillfreds. För oss är det viktigt att skapa en miljö där både hundägare och hundar känner sig trygga.
Vi tar hand om din hund på bästa sätt!

 

Våra älskade dagishundar

Är ni intresserade av hur hundarna har det på dagis så får ni gärna följa vår blogg, instagram och facebook.
Där uppdaterar vi flera gånger i veckan från våra olika dagis.

Grundare/Ägare

Jeanette Trotta
Jag drivs av en stor passion att skapa förståelse för hundens beteenden och behov samt hjälpa hundägare och hund att få en god relation och ett gott liv tillsammans. Jag har arbetat med hund sedan 2004 i olika former; som manager på hunddagis i USA, i egen dog walkingrörelse i USA samt som hundinstruktör och problemhundskonsult i Sverige. 2006 utbildade jag mig till hundinstruktör på och har allt sedan dess arbetat med hundträning parallellt med mitt jobb som gymnasielärare.  I dagsläget jobbar jag heltid med hund. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom området. Djiba (Ungersk Vizsla), Xamsa (vorsteh) är mina livskamrater och vi är intresserade av fågeljakt, lydnad, viltspår m m. Det viktigaste av allt är att ha roligt tillsammans!

Utbildningar

UtbildningAnordnareÅrtal
Dogs in daycare - stress and activitiesGraceland Doggy Daycare, Hoboken USA2004
Diplomerad hundinstruktörHundens hus, Göteborg2006
Berikande blodspårDavid Selin2007
RallylydnadsinstruktörHundens hus, Göteborg2010
KlickerinstruktörKungliga hundar, Göteborg2011
SimfrökenutbildningKungliga hundar, Göteborg2012
Beteendeutredare/problemhundskonsultKungliga hundar, Göteborg2014
BAT work shopGrischa Stewart, skara2016