KURSER

Hundkurser i Göteborg

Med våra hundkurser som hålls i samarbete med hundvetare.se vill vi erbjuda dig och din hund roliga, utvecklande och kreativa kurser med syfte att skapa inspiration i din och din hunds vardag. Vi vill hjälpa dig och din hund till ett gott liv och en god relation tillsammans. 

Kurserna hålls i Hund i Centrums rastgård på Tagenevägen 34. 

Varmt välkomna!

Hund-i-balans

Ibland kan vi känna att det råder någon form av obalans hos våra hundar. En obalanserad hund kan ibland upplevas som “jobbig” trots att vi tycker att vi gör allt rätt. Det kan kännas diffust och vara svårt att veta vad man själv kan göra åt det.

Att nå balans som håller i sig över tid handlar om att tillgodose hundens behov, bland annat genom rätt och anpassad aktivering. Det handlar även om hur man som hundägare strukturerar och fördelar aktiviteter och vila i vardagen.

Under denna kurs kommer du få prova på olika aktiveringsformer (mentala och fysiska). Du kommer få inspiration kring hur du effektivt kan planera in dina hundaktiviteter. Vi tittar även på vad man kan göra med sin hund de dagar tiden helt enkelt inte räcker till.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Hundar i alla åldrar är välkomna då vi anpassar efter individ.

Läs mer

Nosaktivering

Att få jobba med nosen är något som både är rolig och nyttigt för din hund. Det är otroligt utvecklande att få använda nosen till att klura och lösa uppgifter. I denna kurs kommer du få prova på olika sätt att aktivera din hund. Vi kommer gå igenom olika övningar där vi bland annat använder problemlösning och fysisk rörelse  – i kombination med nosarbetet.

Nosaktivering är en aktiveringsform som går att variera i all oändlighet, därför passar det alla hundar. Kursen lämpar sig även utmärkt för hundar som tröttnar snabbt och som behöver variation.

Under kursens gång kommer du få inspiration och verktyg för att komma igång med just nosaktivering. Du får även tips på hur du kan avancera övningarna på egen hand sedan.

Kursen passar alla hundar, din hund bör vara över 6 månader för att kunna ta till sig samtliga övningar då en del övningar kan vara lite för kluriga för den unga valpen.

Läs mer

Vardagslydnad

Många är vi som har utmaningar i vardagen med vår hund. Ibland känns det som om man bor på två olika planeter eller så känns det som om man tappat gnistan: det är slut på idéer och promenaderna blir mest slentrian eller konflikter. Den här kursen råder bot på det! Vi går igenom de vanligaste utmaningarna i vardagen: koppelgående, inkallning, fokus och koncentration, hantering och oönskade beteenden så som skällande och hoppande. Vi blandar praktik med teori om aktivering, stress, raskunskap, hundens behov och mycket mer.

Då Anna jobbar som beteendeutredare kommer vi också gå igenom hur man kan träna hundmöten och lösningar på andra vanliga beteendeproblem. Målet med kursen är att du ska få många verktyg för att bygga samarbete och ha en enklare vardag med din hund. Alla hundar och hundägare är olika. Därför sker all träning anpassad utifrån er nivå och era förutsättningar. Träningen sker också utifrån devisen att belöningar bygger beteenden. Det är en röd tråd genom kursens gång som syftar till att du och din hund ska hitta tillbaka till lag-känslan i vardagen.

Den här kursen passar dig som gått valpkurs och nu känner att du vill ha nya idéer och råd för vardagen med din hund. Kursen passar även dig som har eller har tagit över en vuxen hund och vill lära er nya saker tillsammans.

 

Läs mer

Extra hemsida(3)

Fokus -och belöningsutveckling

Vill du lära dig mer och nå oanade höjder i samarbetet med din hund? Då är det här definitivt något för dig. Vi kommer att jobba med att din hund ska välja dig i alla lägen, ju svårare störningen blir – desto mer söker din hund sig till dig. För att kunna göra detta behöver hunden bli mer självständig, känna sig duktig och förstå att det verkligen lönar sig att göra rätt val. 

Hundar är olika och tar sig an uppgifter på olika sätt. Hur gör din hund? Hur kan du få hunden att prestera ännu bättre? Hur kan du bli bättre på att förklara så din hund förstår, dv s välja rätt verktyg till rätt situation? Vi jobbar med just det och dessutom tittar vi på vilka belöningar du ska välja, vad som triggar och peppar din hund till mer fokus och motivation?

Kursen är uppbyggd med många roliga och kreativa övningar som ska ge dig och din hund nya färdigheter. En annan viktig del i träningen är att bygga förväntan på passiva moment.

Varje tillfälle inleds med teori och där går vi igenom hur du bygger attityd i ett moment, felsökning och olika faser med fokus.

Läs mer

 

Slyngel

Hundar i denna åldern kan ha svårt att fokusera och sortera. De är
jättesugna på och fullt upptagna med världen runt kring dem. På kursen
har vi som mål att få hundarna att fokusera bättre och att kunna
behärska sig. Vid vissa tillfällen har vi teman, som t ex koppelgående
och hundmöten.

Inkallning är så mycket mer än att bara ropa. Du får många övningar med
dig och vi anpassar utmaningarna efter där ni befinner er just nu.

Det handlar helt enkelt om att ha en hund som fungerar i vardagen. Stort
fokus läggs på samarbete/att utveckla relationen genom lek och riktigt
bra belöningar.

Förhoppningen är att du ska få mycket idéer till varation i er träning
vardagen: inspirera er till att bli mer kreativa hundägare som hunden
uppskattar och gärna vill vara med.

Läs mer.

Extra hemsida (1)
Kontaktuppgifter

Hildebrandsdagiset: 0723-10 74 58
Tagenedagiset: 0723-24 74 58

info@hundicentrum.se

Våra öppettider

Vardagar 05:30-19:00