HUND I CENTRUM-SKOLAN

Vi erbjuder träning för dig och din hund på olika sätt. Kanske hinner du inte själv med att träna din hund i vardagen utan behöver extern hjälp, eller kanske vill du träna din hund själv, men behöver hjälp, stöd och kunskap från en instruktör? Nedan beskriver vi de olika träningstjänster vi kan erbjuda.

Jeanette och Djiba

Hund i Centrum-skolan

Med utbildade instruktörer och stor erfarenhet kan vi hjälpa dig på vägen till en lyckligare relation och vardag med din hund. Vi kan vara med och stötta dig och din hund långsiktigt från valp till vuxen hund genom valpens utvecklingsstadier och vardagsbekymmer som kan uppstå. 

Med oss kan du och din hund få tips, råd och träning genom att skaffa ett abonnemang på vår hundskola, “Hund i Centrum-skolan” på vårt dagis på Tagenevägen.

Vårt skolabonnemang omfattar träning med utbildad hundinstruktör, hundpassning, utvecklingssamtal/privatträningar, promenader samt skogsutflykter.

Hund i centrum-skolan ger dig som av olika skäl inte har möjlighet eller tid att träna din hund i tillräcklig utsträckning själv på fritiden, eller dig som fastnat i din träning med hunden och upplever att du behöver stöttning, en unik möjlighet att få hjälp med detta på dagis/skoltid.

Till skillnad från när du går kurs med din hund och sedan ska träna själv hemma så kan vi träna din hund åt dig och coacha dig så att du kan jobba med din hund på samma sätt som vi gör. Du har återkommande kontakt med oss och kan få återkoppling och stöd kontinuerligt. På detta vis blir du inte försedd med övningar som du sedan själv ska utveckla vidare för att få ett lyckat resultat utan du har oss till hjälp både genom att vi tränar din hund men också genom att vi stöttar dig i din träning och vardag. 

På vår skola har vi två olika inriktningar. Valpskola tre till tolv månaders ålder och Hundskola från tolv månader och uppåt. Vi följer en upparbetad läroplan men schemats upplägg och innehåll styrs av dina behov och önskemål om träning för din hund.

Träning hund

På schemat kan det b la stå: 

  • Grundträning och struktur i vardagslivet.
  • Lydnadsträning såsom kontakt, följsamhet, inkallning, stadga, passivitet, störningsträning. 
  • Friskvård av din hund såsom kroppskontroll, hinderbana,  trixträning, kondition, balansträning, skogspromenader.
  • Hanteringsträning.

Vi har ett schema för vårterminen från januari till juni och ett för höstterminen från juli till december.

Under skolåret har vi två utvecklingssamtal/privatsessioner med ägarna tillsammans med en instruktör där vi går igenom din hunds utveckling och träning. Det finns självklart även möjlighet att boka in privata träningspass utöver det som ingår i vårt abonnemang på Hund i Centrum-skolan. 

Valpskolans kursplan och schema har fler och kortare promenader och träningsstunder samt mer lek och bustid i rastgården tillsammans med andra hundar.

Exempel på schema

Privatträning/coaching

Vill du ha hjälp i vardagen med vardagslydnad såsom koppelgående, inkallning, kontakt, bygga relation o s v så kan du boka in privatträning och coaching med en av våra hundinstruktörer.

 

Vi erbjuder även privatträningar med dig och din hund anpassade efter det ni vill och behöver träna på. Det går att köpa enskilda lektioner eller träningskort om 5 tillfällen. Du som är kund hos oss kan boka privatträning till rabatterat pris med instruktör via info@hundicentrum.se eller direkt på ditt dagis. Du som inte har din hund på dagis kan också boka privatträningar hos oss via info@hundicentrum.se.

Jeanette och Djiba
Nicoline och Chip
Kontaktuppgifter

Hildebrandsdagiset: 0723-10 74 58
Tagenedagiset: 0723-24 74 58

info@hundicentrum.se

Våra öppettider

Vardagar 05:30-19:00