BETEENDEUTREDNING

Beteendeproblem hos hund

Anledningarna till varför en hund får beteendeproblem kan vara många. Det är sällan bara en faktor som spelar roll. Alla hundar kan utveckla beteendeproblem och när du som hundägare känner att du inte förstår varför din hund gör som den gör, du har prövat dig fram med många olika tekniker men hundens beteende eskalerar – då finns vi här för att hjälpa dig och din hund. 

När det gäller beteendeproblem tittar vi först på vad som ligger bakom hundens beteende. Varför väljer väljer hunden att göra som den gör och vad är orsaken till det? Det här är en form av detektivarbete som sker tillsammans med kunden. Med det som grund sätter vi sedan ihop en analys och ett träningsprogram.

Vi bygger vårt arbete på vissa grunder: hundens möjligheter att göra egna val och påverka sin situation, hundens vilja att utföra passande uppgifter samt få utlopp för de behov just den hundtypen och individen har. För oss är det av viktigt att träningen fungerar både kort-och långsiktigt för både hund och ägare. Vi har båda många års erfarenhet av att arbeta med beteendeproblem och oönskade beteenden hos en mängd olika typer av hundar.

Du kan läsa mer om Marja och Anna samt deras tjänster på Beteendeutredarna 

19

Hur går en beteendeutredning till?

Du tar kontakt med oss via mail, beteendeutredarna@gmail.com och bifogar en beskrivning av din hund och omfattningen av hundens beteendeproblematik. Utifrån detta bokar vi en konsultation, antingen via hembesök eller neutral plats. Det går också att åka hem till Marja där det finns inhägnad träningsplan och en liten stuga för kundmöten. Under mötet berättar du om hur du upplever situationen men vi tittar också på hur hunden rör sig och vi går igenom en del praktiska övningar. I utredningen ingår 3 timmar, det första träffen brukar ta ca 2 timmar, lite beroende på typ av problematik, resterande tid kan sedan användas till uppföljning. Den skriftliga analysen + åtgärdsprogram skickas till dig på e-post efter att vi setts.

 Telefonkontakt sker via telefonkonsultation (se nedan). OBS! Det är oftast väntetid på upp till en månad, så var gärna ute i god tid.

Bokning sker endast via mail: beteendeutredarna@gmail.com

Varmt välkommen att höra av dig!

Kontaktuppgifter

Hildebrandsdagiset: 0723-10 74 58
Tagenedagiset: 0723-24 74 58

info@hundicentrum.se

Våra öppettider

Vardagar 05:30-19:00