Massage är bra för din hund

Misstänker du att din hund har drabbats av stelhet eller andra muskelrelaterade problem? Funderar du på att låta din hund få massage?  


– Massage ökar blodcirkulationen, förbättrar nutritionen och får muskulaturen att slappna av. Med vanliga, enkla massageövningar där du stryker över hunden och jobbar i cirklar kan du aldrig skada hunden. Men om du vill behandla muskulaturen mer på djupet, eller misstänker att din hund har led- och muskelproblematik bör du alltid gå till en hundfysioterapeut för utredning först, säger hon. 

– För att få en god behandlingseffekt är det viktigt att lära sig mer ingående om hundens muskulatur och hur man använder de olika greppen, tillägger hon. 

Hur kan man se om en hund har ont?
– Ibland är det ju helt uppenbart när hunden haltar men ibland kan det vara svårt att se. Det man kan titta efter är avvikande beteenden som exempelvis att hunden slutar att hoppa upp i soffan eller inte längre vill sträcka ut sig på sängen. Problem med rörelseapparaten kommer ofta smygande men genom att göra en hälsokontroll av hunden kan du förebygga skador och stelhet, svarar Anna Nähl.
Hon tillägger också att det är viktigt att ha i åtanke att bara för att en hund leker när den släpps lös så behöver den nödvändigtvis inte vara frisk och smärtfri för det.
– Hunden går i gång på olika drifter men så fort den kommer hem och går och lägger sig så stelnar den kanske till igen. Om en hund visar tecken på exempelvis stelhet redan i sexårsåldern så bör det kollas upp, säger hon. 
(Text från Agria)

Gå gärna in på Göteborgshundsim.se för att boka in en tid för din hund. 

Etiketter: tips massage

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln