Vi som jobbar här

Instruktör och hunddagisföreståndare

Ägare Hund i Centrum

Jeanette Trotta
Jag drivs av en stor passion att skapa förståelse för hundens beteenden och behov samt hjälpa hundägare och hund att få en god relation och ett gott liv tillsammans. Jag har arbetat med hund sedan 2004 i olika former; som manager på hunddagis i USA, i egen dog walkingrörelse i USA samt som hundinstruktör och problemhundskonsult i Sverige. 2006 utbildade jag mig till hundinstruktör och har allt sedan dess arbetat med hundträning parallellt med mitt jobb som gymnasielärare.  I dagsläget jobbar jag heltid med hund. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom området. Estelle (Rhodesian ridgeback), Djiba (Ungersk Vizsla), Jaylah (Braque Francais), Xamsara (Vorsteh) och Sparv (jaktcocker) är mina livskamrater och vi är intresserade av fågeljakt, lydnad, viltspår m m. Det viktigaste av allt är att ha roligt tillsammans!


 

Hunddagispersonal
 

Dagis Åskvädersgatan

Ida Åhlén (chef)
Mitt stora hundintresse började sommaren -99 när schäfervalpen Casper flyttade hem till oss. Efter honom har fyra schäfrar kommit in i mitt liv och i dagsläget delar jag min vardag med Gibson född -08 och Xtra född -18. Förutom att hålla hundarna i fin form med simning och annan fysisk aktivitet flera dagar i veckan så håller vi på med lydnad, uppletande, spår och nosework. Även mondioring och personsök har vi testat på och min förhoppning är att komma ut på tävlingsbanan med Xtra snart. Jobba med hundar har jag velat göra i många år och under 2010 gjorde jag slag i saken och utbildade mig till hunddagisföreståndare och under 2011 började jag arbeta på Hund i Centrum. Jag vill hela tiden lära mig mer om hund och håller mig ständigt uppdaterad med hundböcker, kurser och föreläsningar. I framtiden har jag planer på att utbilda mig vidare inom hund.
Jag jobbar 100% och jag är chef på dagis Åskväder.


Hundutbildningar
- Hunddagisföreståndarutbildning 2010/2011
- Adventure Dog Conference, Hunden i TV, 2010
- Sommarens faror, Mats Lindberg, 2011
- Fyra vägar till en bra kommunikation, Eva Bodfäldt, 2011
- Träning för tävling – en fråga om attityd, Eva Bodfäldt, 2012
- Näringslära, Mats Lindberg, 2012
- Simfrökensutbildning, Malin Nilsson Leg sjukgymnast, 2012
- Hundens språk, Jenny Marek, 2012
- Berikning, Jenny Marek, 2012
- Från belöning till belöning, Eva Bertilsson, 2014
- Förgiftningar hos hund och katt, Blå stjärnan, 2014
- Hundens inre liv, Per Jensen, 2014
- Hundsjukvårdskurs, Canis academy, pågående
- Hundens psykologi, Anders Hallgren, 2017
- Allergi hos hund, Västra djursjukhuset, 2017
- Oönskade beteenden, Anna Lindquist & Marja Seidemo, 2018
- Clinic i belöningsutveckling, Anna Lindquist & Marja Seidemo, 2018
- Grunden för inlärning och vikten av färskfoder, Anna Lindelöf, 2018
- Första hjälpen och akutvård, Västra djursjukhuset, 2018
- Hund i rörelse, Annika Falkenberg, 2019

 

Nadya Stefanova
Jag heter Nadya och jag kommer ursprungligen ifrån Bulgarien där jag utbildade mig till gymnasielärare. Men hund är mitt stora intresse så när jag flyttade till Sverige så utbildade jag mig inom det området.
Jag bor med min man och hund ute på öarna i Göteborgs skärgård sedan flera år.
Jag har alltid haft hund under min uppväxt och jag är extra förtjust i taxar. Vi har alltid haft taxar i familjen och mina första egna hundar var 2 taxar. :)
Just nu har jag en go liten taxtjej som heter Flisa. Hon är med mig på jobbet och gillar att träna det mesta. 

Anställning: 100%


Utbildning:
Arbete med hund på komvux, August kobbs gymnasium
Lydnads intruktör, pågående på royal dog education

 

Lisa Catz Möllberg
Hundintresset har funnit i mig sedan barnsben och har alltid varit ett växande intresse. Vi fick hem vår första hund när jag var 12 år gammal, en lagotto romagnolo, som fortfarande finns med men bor hemma hos min familj i dagsläget. Förutom hund har jag även andra djurintressen som reptiler, då jag och min sambo har en rosenboa och två phelsuma grandis (madagaskargecko) hemma. Jag började som vikarie 2017 i December hos Hund i Centrum, men gick fort upp till en fast tjänst. Jag har både öppnat och stängt på dagis samt fått vara chef en kortare period då en kollega var sjukskriven. Man ser mig en del på dagis då jag jobbar från morgon till kväll.
Jag jobbar 100%
Utbildningar: 2011-2014 - Munkagårdsgymnasiet, inriktning djurvård samt hundvård och zoologiska.
2015 - Eductus Göteborg, Serviceutbildning med fördjupning 

Leo 
Leo Göransson
Hej!
Jag heter då Leo och är 29 år gammal. Mig hittar ni på Åskvädersdagiset där mina kära kollegor har fått stå ut med mig sedan i slutet av augusti 2019, så jag är relativt ny. Jag är fortfarande i stadiet då jag är lite stolt över mig själv att jag kan Både husse och matte till våra snart 100 hundar. Kan inte hjälpa att bli glad varje morgon jag kommer till jobbet, att få jobba med det man älskar är något alldeles speciellt!
 
I oktober så påbörjade jag min hundinstruktörsutbildning för att sedan, hösten 2020, läsa vidare till hundpsykolog. Att samtidigt jobba på hunddagis är oerhört nyttigt och lärorikt då jag kan koppla ihop teorin på utbildningen med praktik i verkligheten.
 
Har tyvärr ingen egen hund, har än inte lyckats lösa gåtan med att få ihop vardagen för att kunna skaffa en. Dock så börjar jag närma mig svaret på gåtan och förhoppningsvis så har jag min alldeles egna lilla Bostonterrier till hösten! 
 
I övrigt är jag en väldigt aktiv person som älskar att röra på mig och ta hand om hälsan. Bland annat så tränar och tävlar jag i funktionell fitness (Crossfit). Under längre ledighet så vandrar jag mer än gärna längre sträckor; har tex vandrat i Alperna, Norge och Nya Zeeland. Självklart är det en dröm att ha med sig sin hund på dessa vandringar. Under “icke ledighet” så går jag mer än gärna vandringsturer med era underbara hundar!


Jobbar 100%

Amanda
Hej!
Jag heter Amanda och jag är en av fröknarna på Åskvädersdagiset. 

Jag är från början uppväxt i Lysekil men efter studenten flyttade jag till Göteborg och har bott här sedan dess och trivs kanon!
Jag har provat en hel del olika jobb sedan studenten men aldrig riktigt känt att jag passat in, tills jag började på Hund i centrum.
Min stora passion i livet är och har alltid varit djur och då främst hund.
Är uppväxt med hund i familjen och runtomkring mig men hade alltid en dröm om att ha min helt egna.
September 2016 slog den drömmen in och jag skaffade mig Enzo, en American Staffordshire Terrier som idag är lite över 3,5 år. Det bästa valet jag någonsin gjort.
Vi älskar att hänga i skogen och gå långa promenader eller utforska nya platser, men vi tränar också Nosework, Lydnad och Dragweight. Ibland händer det även att vi kör lite agility just för att Enzo tycker det är så kul, och är min hund glad, är jag glad!

Förutom att ta hand om min egna fyrbenta bästavän har jag också hjälpt till mycket med rastning av andras hundar eller passat hundar när matte/husse reser bort och liknande. Jag har även varit jourhem åt en gatuhund innan han fick sitt föralltid hem så erfarenhet har jag fått av många olika raser, och det jag inte kan har jag tagit reda på.
Jag tycker det är viktigt men också otroligt roligt att hålla mig uppdaterad i allt kring hund och något jag tycker är extra intressant är hundars beteenden och kommunikation.

Då jag vet att hund är något jag verkligen vill satsa på och jobba med så har jag nu börjat studera till hundinstruktör för att sedan vidareutbilda mig till beteendevetare/hundpsykolog.
Jag utvecklas dagligen i mitt arbete med hund och ser fram emot min framtid inom hundyrket!

Jobbar 85%.


 

Mikaela 
Hej, mitt namn är Mikaela. Jag är socialpsykolog i botten, men hund är mitt stora intresse. Jag är uppvuxen i en jägarfamilj och vi har därför alltid haft jakthundar.
Tills nyligen hade jag en golden dam på nästan 14 år, men nu har vi bara kvar Flip, en kelpie hane på 11 år.

Ser man mig inte ute med hundarna så ser man mig ofta med kamera i handen, jag fotar för Hund i Centrum. Jag har läst hunddagisutbildningen. Jag har arbetat på Hund i centrum över 7 år nu.
Jag jobbar 50%.


Det är även jag som har hand om hemsidan, foto och uppdateringar. 

Hundutbildningar
Hunddagisutbildning, Hund i Centrum 2012
Berikning – Jenny Marek 2012
Massagekurs – Belinda Andersson, Hundpoolarn 2012
Näringslära – Mats Lindberg 2013
Belöningsutveckling- Anna Lindquist & Marja Seidemo, 2018


 

Ida Nilsson Just nu mammaledig
Hej Mitt namn är Ida och jag har alltid haft ett stort hundintresse, det var först när jag köpte min första hund, en Leonberger vid namn Alf som jag insåg att det är hundar jag vill hålla på med. Så 2013 utbildade jag mig till Hunddagisföreståndare via hund i centrum. Har jobbat på hund i centrum sedan oktober 2014 och jag älskar mitt jobb. Idag har jag två leonberger vid min sida, Alf och Alma. Vi håller på med bland annat Nosework, blodspår, vardagslydnad samt simmning. Vi spenderar även endel tid i skogen men även en massa hemma mys. Jag tycker att det är jättekul och intressant med hund så jag vill hela tiden lära mig mer och utbilda mig vidare.  
Ansvarig dagis Åskväder.


Utbildning: 
Hunddagisutbildning på hund i centrum 2013

Heldagsutbildning om stress med Anders Hallgren 2016
Näringslära med Mats Lindgren 2013
Sommarens faror med Mats Lindgren 2013

Den viktiga leken med Tobias Gustavsson 2013
Allmän instruktör, Royal dog eductation 2017
Clinic i Belönings utveckling, 2018

 

Dagis Tagenevägen


Namvan Löfvendahl, (chef)
Jag har i hela mitt liv älskat hundar och ska i framtiden vidarutbilda mig inom hund.
Jag har två franska bulldog tikar som heter Zelda och Leia som jag tränar vardagslydnad med, vi ska även börja gå kurser som tävlingslydnad och viltspår, det ser jag fram emot.


Hundutbildningar
*Träning för tävling-en fråga om attityd, Eva Bodfäldt 2012
*Näringslära, Mats Lindberg 2012
*Simfrökenutbildning, Malin Nilsson Leg sjukgymnast 2012
*Berikning, Jenny Marek 2012.
*Hunddagisutbildning, Hund i Centrum 2012

 

Gilson Serafim (delar chefs ansvaret med Namnvan)
Jag kommer ifrån Brasilien och jobbade även där med hundar.
Jag har en glad goldenretriver som heter Argos som flyttade med mig ifrån Barcelona när jag och min fru flyttade till Sverige. 
Jag jobbar 100%.


Utbildning:
Hunddagis utbildningen på Hund i centrum
Föreläsningar
Instruktör
Jobbar på Hund i centrum i över 8 år nu.

 

Åsa Åling

Åsa heter jag och jag har alltid haft ett stort intresse för djur. För 10 år sen skaffade jag min första hund och idag har jag en liten flock på tre. Jag har jobbat över 3 år på hund i centrum nu och älskar mitt jobb, alla hundar och kollegor. Jag lär mig hela tiden nya saker om hundar. Mig ser ni både vid öppning och stängning.
Jag jobbar 100%

 

Dagis Hildebrandsgatan


Mimmi Bodén  (chef)
Ahoj!

Jag heter Mimmi Bodén och mig ser ni som mest på Hund I Centrum Hildebrand där jag jobbat sedan 2017. Idag är jag driftchef och ser till att allt flyter på under dagarna och att vi hela tiden utvecklas och förbättrar dagis för både ägare, hund och personal.

Hund I Centrum är för mig mer än bara mitt jobb, det har blivit min passion, mitt skötebarn och en stor del av mitt liv. Vilket är vanligt för mig när jag gillar något, då blir det att man går in med hjärta och själ för att driva jobbet framåt.

Min stora passion i livet har alltid varit djur av alla de slag, allt från reptiler till våra största däggdjur. Och det är på denna banan jag kom in på hund i centrum, även om det inte var det självklara valet.
Med en samhällsorienterad utbildning i ryggen så spenderade jag flera år utomlands där jag jobbade med allt ifrån tjeckisk tv, samordning vid filmning av naturdokumentärer, restaurangansvarig och sedan blev mitt sista stora äventyr min tid i Ecuador där jag jobbade med beslagtagning och rehabilitering av exotiska djur.
Under all denna tid var jag fosterhem åt olika hundar som skulle upp för adoption, i vilket land jag än var i försökte jag få in lite hund i mitt liv även om tiden ej var rätt att skaffa en själv.
Trots att alla dessa var fantastiska jobb,  var det något som fattades. Jag brinner för service och kundkontakt, men även att få jobba praktiskt med djuren. Och mitt i allt detta finner jag logistik, försäljning, det administrativa och management otroligt intressant.
Dock så får man ofta bara det ena eller det andra inom de yrken jag tidigare haft, där av har det ofta känts som att något saknas.

Så efter min hemkomst till Sverige tipsade min kära vän, och tidigare dagisfröken på Hund I Centrum sagda dagis om mig.
Och vips, två år senare är jag på en arbetsplats jag älskar och som har alla de delar jag finner givande i min vardag.

Under min tid här så var det en Golden Retriever dam som plötsligt behövde ett nytt hem, 7 år gammal och med det roligaste skallet jag hört flyttade fröken Stella hem till mig för alltid. Hon är min godismotiverade, pipleksakstokiga, kalvskuttande, pratsamma, gosigaste tant.

Min vison och mitt mål är att vi skall skapa en välkomnande och familjär miljö där vi kan ge hundarna de bästa tänkbara vardagar medan husse och matte jobbar.
Där vi under ett och samma tak kan hjälpa till med alla små aspekter i en hunds liv, allt ifrån kost till klor.
Men även skapa ett nav där hundägare kan mötas, finna nya kontakter och vänner.


Jobbar 100%.

 

Nathalie Janblad 
Hundälskare sen innan jag kunde varken gå eller prata. Tidigare haft en Chihuahua samt en ”Aussie”. Idag har jag  schäfertrollet Jackson och unghunden Viggo som är en sheltie.
Har läst Naturbrukslinjen på gymnasiet och valde självklart hund som inriktning. Jag har jobbat på ett annat hunddagis i 2år innan min anställning här på Hund i Centrum och att få tillbringa mina dagar med hundar i alla dess former gör mig lycklig.

Jag jobbar 100% så mig ser ni varje dag.  

 

Cecilia Mattsson
Efter fiskar,ödlor,hamstrar,fåglar och katter var lyckan enorm när Kompis fick flytta hem till mig 2012.
Kompis är en galen blandning av rottweiler/schäfer/wachtel/vorsteh som inte blev så tokig ändå. Praktexemplar om man frågar matte.
Jag gled in i dagisverksamheten 2013 och "hittade hem". Kompis och hans kompisar har lärt mig otroligt mycket och lär mig fortfarande varje dag.
Jag jobbar 80% så man ser mig inte jämt men jag finns där, som en stjärna ungefärHundutbildningar
-Allmänlydnadsinstruktör, Kungliga hundar 
-Hunddagisutbildning, Hund i Centrum
-Näringslära – Mats Lindberg
-Sommarens faror – Mats Lindberg
-Problemhund och hundproblem- Anders Hallgren
-Allergi hos hund-hittepå eller ett faktiskt problem?- Robert cikota och Emma Lindblad på anicura
-Ögonproblem?- blå stjärnan

 

Rasmus Ringström
Efter att ha praktiserat på Hund i centrum under min gymnasie utbildning så fick jag min anställning på Hildebrand. 
Jag har själv en hund och jag älskar mitt jobb. :)
Jag jobbar 100%


Utbildning:
August kobbs gymnasium, Inriktning hund

 

Harald Sällström
Jag älskar djur och natur. Jag är långtids praktikant på Hildebrand sen några år tillbaka.
Jag är på plats 3 dagar i veckan.